top of page

Upoznaj nas

Lidija Ljubas Kerš

Life coach i mindfulness trenerica

Martina Španović

Life coach, coach za empate i mindfulness trenerica

„Neuspjeh ne postoji. Čak i kada rezultati nisu onakvi kakve želimo, uspjeli smo ako smo nešto naučili iz toga.” - Lidija Ljubas Kerš

  • Facebook
  • Instagram
0XH23254.jpg
o nama
o nama

O Lidiji

Moj put je oduvijek bio put sudjelovanja, povezivanja i objedinjavanja suprotstavljenih sila

Volim pobuditi probijanja onih ograničenja za koja mislimo da ih nikako nećemo uspjeti savladati. Volim to „buđenje“ u sebi i drugima. Moto mi je da neuspjeh ne postoji. Čak i kada rezultati nisu onakvi kakve želimo, uspjeli smo ako smo nešto naučili iz toga.

Tijekom života sam, kao i svi, imala nekoliko životnih vrhunaca i između njih nekoliko padova. Obuhvaćali su određene periode života u kojima sam učila gdje leže moje najbolje mogućnosti i kako prepoznati uspjeh.

U mladim godinama shvatila sam da su mi mogućnosti u suosjećanju i humanitarnom radu, što je u meni budilo entuzijazam i želju da TO učinim. Tada sam puno volontirala, sudjelovala u radu raznoraznih neprofitnih udruga i organizacija te „spašavala“ i poneko kazalište. To je period studiranja pri Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu, poslova u kazališnoj produkciji, jurnjava u organizaciji izložbi, tribina, aikido seminara... Svašta nešto. Izazov iz kojeg sam učila u tom periodu bio je buntovništvo i čežnja za slobodom i egzotikom. Iz sadašnje pozicije shvaćam da su potrebe za uzbudljivim promjenama ustvari bile energije bijega od obaveza.

U vremenu sazrijevanja i konačnog oblikovanja mene, tamo negdje krajem 30ih godina života, dolazim do nove spoznaje da mi uspjeh leži u komunikaciji, edukacijama, duhovnom otkrivanju te svemu onom što potiče i poboljšava globalnu svijest i dijeljenje s drugima. Ulažem u dodatna znanja, istražujem i sudjelujem. I opet sve to budi entuzijazam i potrebu davanja. Joga, meditacija, Erejuvenation daju mi potrebni mir i fokus. Ali najveću usredotočenost za prevladavanje izazova odustajanja dala mi je moja kći. Uz nju nisam imala priliku popustiti iskušenju zaglavljivanja u svakodnevnoj rutini i zavaravanju postignućima. Dala mi je nevjerojatan izazov roditeljstva i beskrajno sam joj zahvalna na tome.

Sada u zrelim godinama, na pragu 50ih, shvaćam koliko je život mudar. U konstantnoj promjeni nas uči, usavršava i brusi. Zato u ovom periodu shvaćam da su mi mogućnosti u korištenju, dijeljenju i davanju znanja za ostvarenje pradavne potrebe da sudjelujem u kreiranju boljeg svijeta. Shvaćam da si ograničenja postavljam samo JA i da se krug života temelji na povezanosti svih živih bića. Dio sam cjeline i u skladu s tim sudjelujem u stvaranju te iste cjeline. Shvaćam da zdrava skromnost, zdrava spoznaja vrijednosti kao i poštovanje svih oblika života i povezanost istih pomaže očuvati razuman pogled na stvarnost. Mentorstvo kroz koje netko ulaže ogromnu energiju, beskrajno iskustvo i kompetencije pomažući moj osobni rast i razvoj iskusila sam uz Tomislava Tomića i Maju Prović. U razdoblju od 2020. do 2022. sam kod Tomislava Tomića završila programe TT Coaching i TT Mindfulness, a od prosinca 2022. prolazim kroz Mindshift program Maje Prović. U konačnici želim za sebe i sve ljude osjećaj sigurnosti, smirenosti i harmonije zbog onog što jesmo i zbog onog što nas okružuje. Izazov koji pokušavam prevladati u ovom periodu je da imam hrabrosti istraživati, učiti i živjeti svoju istinu.

Lidija Kerš.jpg

O Martini

Odgovor se nalazi u sadašnjem trenutku

Odmalena volim slušati, promatrati i upijati. Ljude, iskustva, energije. Pomagalo mi je u razumijevanju svijeta oko sebe. Iako sam samoću uvijek osjećala više svojom, voljela sam se družiti i raditi s ljudima. Istraživački duh prvo me odveo u lingvističke i prapovijesne vode, tako da sam završila studij engleskog jezika i arheologije. Koliko god sam sanjarila kako putujem po svjetskim arheološkim nalazištima, ipak me moja Duša nježno ali odlučno gurkala prema radu sa živim ljudima iz ovog stoljeća :) Dugo godina podučavala sam engleski radeći sa svim uzrastima, od predškolaca do umirovljenika, uživajući u posebnostima svake grupe i svakog polaznika, stvarajući neki naš svijet učenja, radosti i hrabrosti u pomicanju vlastitih granica. S dolaskom pandemije, još snažnija introspekcija od uobičajene dovela me do spoznaje da želim ući dublje u rad s ljudima. Otisnula sam se na pučinu svijeta coachinga pod fantastičnim mentorstvom Tomislava Tomića, usidrujući u sebi znanje koje mi je obilato i nesebično prenio. U razdoblju od 2020. do 2023. završila sam programe TT Coaching®, TT Mindfulness® i EHSP Coach™, naučivši pristupiti promjeni iz razine uma, tijela i duha, te pretvoriti svoju empatsku visoku senzibilnost u supersnagu. Usporedo sam se sve više povezivala sa svojim unutarnjim vodstvom i višim duhovnim centrima, uz pomoć energetske tehnike Magnified Healing® i moje predivne duhovne sestre Ane Kuble. Otvaranje svijetu i rad s klijentima krenulo je krajem 2022. kada je moja najbolja prijateljica i snažno vrelo ljubavi i podrške Lidija Ljubas Kerš, osmislila radionice osobnog rasta i razvoja Coaching&Wine. Na njima zajedno s polaznicima otkrivam moć sadašnjeg trenutka, a u vođenim meditacijama sve zaogrnem energijom umirivanja, tišine, prepuštanja, kako bismo se približili sebi samima, osjetili Ljubav u sebi i poslušali želje svoje Duše.

 

 

Moj Olimp je srce rođeno iz duše. Ali mi je fokus i na analitici radi pronalaženja rješenja i upijanja znanja za bolje podučavanje ljudi u pronalaženju mira. Želim potaknuti druge da pronađu plamen u srcima, pa makar i plamičak, kako bi sagradili svoje vlastito ognjište vizija, rješenja i mogućnosti. Disciplinirano volim raspirivati vatru spoznaja u svojim meditacijama koje mi predstavljaju stup stabilnosti. Moje poimanje svijeta polazi od onog unutarnjeg, intuitivnog, introspektivnog. Volim ljude, ali sam nenametljiva. Cijenim svoju i tuđu potrebu za samoćom. Neki kažu i da me krasi iscjeljujuća pozornost u slušanju sugovornika... Valjda zato jer cijenim toplinu i smirenost u komunikaciji. Ipak koliko god bila tiha, ta vatra me u srcu određuje jer ponekad zbog tog plamena znam i (pre)goriti u interakciji s ljudima ako osjetim beskorisnost nastojanja za mirom i redom. Spoznaja o istinskom značenju empata mi pomaže da kroz praksu sve manje gorim, a sve više pročišćavam...

.

0XH23667.jpg
bottom of page