top of page

N(a)K(a)Z(a) - novi kreativni zamah

Važno je ono Aaaaaa! Kreativno ushićenje koje nam daje zamah da budemo drugačiji. Nije ništa loše ako djelujete na sebi svojstven način. Vaša kreativnost time nije loša. Loše je ukoliko ignorirate svoje potrebe i želje i onaj osjećaj nemira jer želite ugoditi drugima. Loše je po vas. Ne mijenjajte sebe već promijenite svoj način izražavanja.

nakaza

Koji su vaši skriveni darovi i misija? Koja je vaša stvaralačka energija?

Ovaj program pomaže vam raditi na svom samopouzdanju i podizanju svijesti o vlastitim sposobnostima. Pomaže vam razviti magnetizam za ono potrebno u vašem životu pomoću slobode da živite svoju unutarnju strast. Pomaže vam prebroditi vlastitu nezrelost te svoje snove pretočiti u činjenice. Pomaže vam čuti intuiciju i unutarnji glas kako biste se oslobodili osjećaja zarobljenosti. Pomaže vam shvatiti da je promjena konstanta, a ne opasnost.

Ovo je program koji prolazite kroz plesni pokret, likovnu umjetnost, dramaturgiju i fotografiju, a

obrađuje se kroz četiri modula:

  1. Suprotno od straha

  2. Pripitomljavanje ega

  3. Porazmisli

  4. Vizija, to sam ja

Martina Španović.jpg

Kome je program namijenjen?

istraživačima vlastite vizije i želja duše

Program je namijenjen za sve koji žele istražiti svoje vizije, želje duše ili kreativnost koja ih pokreće.

Program počinje 16.3.2024., održava se u 10 termina u trajanju od 5 sati, što je ukupno 50 sati nastave. 

 

Nastava se održava uživo u Zagrebu, subotom od 10 do 15h.

Dva sata predavanja i meditacije + tri sata kreativnih praktičnih vježbi

Datumi predavanja: 16.3., 23.3., 6.4., 13.4., 20.4., 4.5., 11.5., 18.5., 25.5., 8.6.

Teme koje ćemo proći

SUPROTNO OD STRAHA

To je praksa svjesnosti kroz koju se povezujemo sa srcem, učimo se NE bojati iskustava

prošlosti te bez straha kročiti u stvarni život budućnosti. Razumijevanje iz područja osjetilne

percepcije i intuicije omogućava nam da otpustimo sve ono što nam uzrokuje ljutnju i patnju.

Govor iz srca nam premošćuje bol u ljubav i daje mogućnost stapanja sa sobom u

najranjivijem i najmoćnijem obliku istovremeno. Kroz meditativno disanje i uz pomoć plesnog pokreta usmjeravamo svoju pažnju na svjesnost, istinski smo ovdje i istinski smo živi. Osvještavamo da smo mi ne samo naše emocije, misli i djela, već i naše tijelo... Sve smo to mi. I baš kroz to tijelo naučimo ne dopuštati da nas išta

ponese, slobodni smo čak i od vlastitih osjećaja. Ta pozitivna energija pokreta će nas transformirati i osloboditi straha.

Kroz pokret će vas voditi Ela Kupres Đorđević, a teoretski, praktično i meditativno će vas provesti Martina Španović i Lidija Ljubas Kerš.

 

PRIPITOMLJAVANJE EGA

Ego je postao je jedan od najizazovnijih aspekata ljudske prirode kojeg je potrebno

pripitomiti. On je obavijen strahom od neuspjeha, neprihvaćanja, vrednovanja i drugih

drhtaja unutar naše svijesti te su mu potrebne potvrde kroz društveni status, bogatstvo,

vlasništvo, duhovnu izvrsnost, akademsko obrazovanje i ostale iluzije. Vođeni egom smo uvijek ili u superiornosti ili u inferiornosti u odnosu na stvarnost.

Kroz praktične vježbe, meditacije i plesni pokret osvještavamo pravu vrijednost ega. Prihvaćamo sve njegove izazove i pripitomljavamo ga uz pomoć utišavanja nemira u sebi i otkrivanja vlastite svrhe života. Prepoznajemo uz koje ideje, misli i emocije se vežemo i time dopuštamo egu da se izrazi u svoj svojoj goropadnosti. A onda ga prigrlimo dopuštajući mu da izrazi svoje sumnje i izazove. Dopistimo mu da nas motivira na mudre i velikodušne odluke koje nam svima koriste. Jer nismo tu da krotimo tog zmajčeka u sebi, već samo da ga uz pomoć ljubavi malo pripitomimo i ne dopustimo mu da temeljem straha kontrolira naš život.

Kroz praktične vježbe i meditaciju će vas pripitomiti Lidija Ljubas Kerš i Martina Španović, a

kako bi sve bilo lakše zaplesat ćete s Elom Kupres Đorđević.

 

„PORAZMISLI“

Koliko zaista znamo o sebi?

Što se više propitkujemo, više se otvaramo. Što se više otvaramo, sve više se urušavaju naučena i usvojena vjerovanja, a otvaramo se nekim novim korisnijim znanjima. Sve više počinjemo prihvaćati da smo puno toga, odričemo se kontrole i ulazimo u svijest koja je stvaralačka i inovativna. Priključivanjem na našu unutarnju mrežu, naš autentični website, putem duhovne prakse svjesniji smo promjena koje se neprestance događaju u našem vanjskom i unutarnjem okruženju. Budimo protočni. Samo budimo. Žaba ne proturječi punoglavcu. To je prirodna faza razvoja žabe. U jednom trenutku punoglavac se prepušta procesu preobrazbe i dopušta da bude ono što jest. Žaba. Ovdje ćemo preispitivati svoje znanje i vlastito viđenje sebe te kroz praktične vježbe i likovnost naučiti dati prave odgovore na postavljena pitanja.

Risati, pisati i crtat ćete s Anamarijom Horvatić i Dominikom Antunovićem dok vas budu

propitkivale Martina Španović i Lidija Ljubas Kerš.

VIZIJA, TO SAM JA

Sanjarenje je pustolovina koja podrazumijeva poniranje u vlastito najdublje biće kako bismo „tamo negdje“ otkrili svoje potencijale, uloge, darove, vještine i obilježja. To je unutarnje vodstvo koje nadilazi naša vlastita trenutačna ograničenja. Pomaže nam da se povežemo s urođenom mudrošću, radosti, suosjećanjem, mirom, ljubavi, inteligencijom kreativnosti, velikodušnosti... Svim onim prirodnim snagama u nama. Za ostvarenje svoje vlastite vizije je potrebna vjera u svoj intuitivni glas i preuzimanje odgovornosti za svoj život. U otkrivanju svoje svrhovitosti često smo fokusirani na knjige, radionice, blogove, vjerske institucije, motivacijske govornike, prijatelje... Ali ako kroz svoju viziju malo dublje zaronimo u svoju nutrinu, možda otkrijemo kakvo se sve blago krije u našem unutarnjem potencijalu.

Kroz meditaciju i praktične vježbe likovnosti skinut ćemo prvi sloj svog potencijala. Ostale slojeve ćemo postepeno otkrivati kroz praktične vježbe volje, predaje, discipline i zahvalnosti te ćemo sva četiri modula zaokružiti kroz dramsku umjetnost i fotografiju koje će nam omogućiti cjelovitost podsvjesnog, svjesnog i nadsvjesnog. Sve ovo će nam stvoriti viziju vlastitog identiteta prema vrijednostima, a ne prema mišljenjima.

 

Sanjanju ćete se prepustiti kroz likovnu umjetnost uz Dominika Antunovića i Anamariju

Horvatić, a otkrivanju vizije Miji Husnjak (dramska umjetnost) i Marinu Paveliću (fotografija)

pod budnim okom teorijskog i praktičnog znanja Martine Španović i Lidije Ljubas Kerš.

Dio autorskog tima programa NaKaZa je i Andrea Radmanić koja će nas suptilno popratiti svojom

snimateljskom vještinom.

UPOZNAJ NAŠ TIM

zadužen za : plesni pokret, likovnu umjetnost, dramaturgiju i fotografiju

  • Instagram
  • YouTube
  • Instagram

CIJENA PROGRAMA

1000 eura – mogućnost plaćanja do 10 mjesečnih rata

Za jednokratne uplate odobrava se popust od 15% (ukupna cijena s popustom = 850 eura)

Cijena uključuje individualnu e-mail podršku za vrijeme trajanja programa.

 

UPISNINA: 100 eura. Preostali iznos se uplaćuje po početku programa u skladu s odabranom dinamikom plaćanja (jednokratno ili višekratno).

Upisnina se uračunava u ukupnu cijenu programa.

Posebne pogodnosti:

  • mogućnost sudjelovanja na pojedinačnim terminima (cijena termina = 100 eura)

  • studentima odobravamo popust od 40% na cjelokupni program (ukupna cijena s popustom = 600 eura), te mogućnost sudjelovanja na pojedinačnim terminima (cijena termina = 60 eura)

bottom of page